مقام معظم رهبری در دیدار با مداحان در سال 95 فرمودند:
این پدیدهی مدّاحی و نغمهسرایی در باب مدح و مصیبت و مرثیه و ذکر و امثال اینها هم یکی از اختصاصات است؛ این هم جای دیگری نیست و به این شکل وجود ندارد؛ به این عمومیّت و به این وسعت -چه وسعت از لحاظ کمّیّت، چه وسعت از لحاظ معانی و مفاهیم و مانند اینها- نیست. این پدیده درخورِ کار علمی است؛ یعنی واقعاً جا دارد دانشجویان ما، اساتید ما، محقّقین ما بنشینند و روی این پدیده فکر کنند، کار کنند؛ هم تفسیر و تحلیل کنند، هم راههای علمیِ گسترش این را به ما نشان بدهند و یاد بدهند. ما در واقع دستِکم گرفتیم این پدیده را؛ خیلی پدیدهی مهمّی است.
۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۴
بنده معتقدم که حکومت باید برای این هیئتها فضای اجرای مراسم و امکانات فراهم کند ولی معتقدم که نباید این مراسمها حکومتی شود، درست مثل مساجد
۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۱
سید علی سادات رضوی: متاسفانه امروز اگر عزیزان ما بخواهند در محضر استاد حاضر شوند و استاد هم بخواهد شیوه قدما را برای آنها القا کنند، بخاطر سختی حفظ کردن شعر، روایت و احادیث زیر بار نمیروند
۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۲
مداح میبایست در محتواسازی، علم و دانش خود را بسیار بالا ببرد، و همانطور که پیش از این نیز اشاره کردم به علاوه تهذیب نفس همراه با ملاقات با عالم ربانی بر این محیط احاطه پیدا کند
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۸
در پرداختن به دین و اهل بیت که در جای خود، اصلی صاف، زلال و الهی است، شرط لازم و برجسته مداحی و روضهخوانی، اخلاص است، بدین معنی که مداح برای دنیا مداحی نکند و روضه نخواند. البته که مردم، با صفای کامل خود سعی میکنند که به اداره زندگی این گروه از خدمتگزاران به دین کمک نمایند، به تعبیری اسب حضرت عباس (ع) هم جو ...
۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۳۲
کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده بود احتیاج به کار بیشتری داشت و کتاب فرهنگ سوگ محسن مظاهری کار چند ساله ای بود که می تواند ادامه دار هم باشد و به نظر من یک کار پسندیده ای است.
۱۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۹
استاد پورجوادی: مکتب حلاج، مساله ولایت شیعی به خصوص شهادت امام حسین (ع) را حقیقت وصال با معبود میداند و این مضمون به حلاج برمیگردد.
۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۱
مهدی سلحشور: بیش از 10هزار فیش تحقیقاتی در بخش تاریخ و مقتل، سیره علما و شهدا و شرح دعا را تهیه کردیم و 600سبک جدید مداحی غیر اقتباسی و تولیدی و هم چنین 100هزار بیت شعر را نیز تولید کرده ایم.
۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
اربعین امام حسین(ع) در فرهنگ شیعی جایگاه بسیار والا و ارزشمندی دارد چون یک بار دیگر خاطرات و حوادث روز عاشورا در این روز زنده شده و به نوعی نقطه عطفی در تاریخ اسلام و تشیع شده است.
۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۹
عبدالحسین طالعی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای درگیری با مقولات اجرایی و جزئیات کارها در دانشگاهها، نقشه راه پژوهشهای عاشورایی را ترسیم کند.
۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۵
در این گزارش از بین مقالات علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی، برخی از آثار با موضوعات عزاداری، روضه خوانی، آیینها، شعر، هیئت و... از منظر تاریخی، جامعه شناسی، دین، ادبیات و هنر مرور شده است
۱۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۲
عباس دلجو: علوم مداحی با علوم دانشگاهی مشابه نیستند شاید در بخشی از علوم دانشگاهی مانند تاریخ و ادبیات وارد شوند؛ ولی اینها جزء هستند و بخش اعظم آن حوزوی است؛ بنابراین باید جنس علمی کردن مداحیمان حوزوی باشد با قواعدی که حوزه را علمی میکنیم
۱۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
مداحان باید تسلیم عالمان باشند؛ اگر مداحان ادعای علمیت و تخصص در مباحث علمی دارند با کارشناسان و متخصصان در چارچوب مباحث علمی مباحثه و مناظره کنند؛ اما اگر ورودی به مباحث علمی ندارند به صرف خواندن دو کتاب و چهار مقاله کسی عالم و متخصص نمیشود.
۱۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۷
یکی از مشکلات ما این است که نهادهایی که در حوزة فرهنگی تصمیمگیری میکنند مهندسی فرهنگی نشدهاند؛ یعنی نسبت خود این مجموعهها با یکدیگر معلوم نیست یا حداقل این را در حوزة مداحی به صورت روشن نمیبینیم؛ مثلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد و حوزههای علمیه چه نسبت مشخص و روشنی نسبت به موضوع و مقولة ...
۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۰
کار علمی در حوزه ستایشگری اهلبیت(ع) یعنی مواجهه اندیشمندانه و با سعه صدر با موضوعاتی که بهنحوی به ساختار دین، تبلیغ و ترویج سیره و مرام اهلبیت(ع) مربوط میشوند.
۳۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۳
عبدالحسین طالعی: مداحی در کشور مانند توسعه موقت و توسعه گذرا پیش رفته است. ایام محرم و صفر در هر کوچهای ده مجلس برگزار میشود و در پایان دهه، دو همسایه خون به پا میکنند؛ چرا؟
۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۷
در حوزه ستایشگری اهلبیت(ع) و بهطور کلی در عرصههایی که به دین و نهاد مذهب مربوط میشوند، امکان مواجهه با عوامل غیر معرفتی نظیر پیشداوری، پافشاری بر عقاید موروثی و یکسونگری بیشتر است.
۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۲
مهدی امین فروغی: بنیاد دعبل باید در کنار فعالیتهای پژوهشی و علمی دیگر، به آموزش بپردازد. همان کاری که حوزه نیز باید به آن بپردازد و گروهی را تربیت کند؛ امیدوارم کلاسهای مدرسه دعبل به زودی برگزار شود.
۲۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۸
وضعیت نشر کتاب در حوزه ستایشگری اهلبیت(ع) با وضعیت کار علمی در این حوزه نسبت مستقیمی دارد. چرا که وقتی پژوهش جدی انجام نشود، حرف دقیق و حساب شدهای وجود نخواهد داشت و به تبع آن کتابی به عنوان خروجی مقدمات قبلی شکل نخواهد گرفت.
۱۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۸
اسماعیل امینی: جامعه مداحان یکپارچه نیستند و تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند. اتفاقاً کار پژوهشی نشان میدهد که گروههای مداحی چه نسبتی با اجتماع، مراکز قدرت، مراکز دینی و مراکز اقتصادی دارند.
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۰
نظرسنجي ابزار ارزشمندي براي ارزيابي وضعيت افکارعمومي در هر موضوع به شمار ميآيد که از طریق اقدامات سازمان يافته براي نشان دادن عقايد مردم نسبت به يک موضوع، در مکان و زمان معين صورت می گیرد به گونه ای که، نتايج آن نشان دهنده جهت گيري ذهني و رواني جامعه نسبت به موضوع باشد.